1. U bevindt zich hier
  2. Arrow Tic Community

TIC Community

Al sinds 2008 ondersteunt The Independence Company (TIC) zelfstandig werkende RA-Professionals bij hun ondernemerstaken. Eerst hadden we één uniforme franchiseformule, inmiddels hebben we meerdere mogelijkheden van aansluiting bij TIC. RA-Professionals doen door contractuele aansluiting mee in de TIC Community, zoals we die noemen.

Samenwerkende RA-Professionals
Sommige zaken kun je als zelfstandige ondernemer namelijk veel beter extern regelen. TIC biedt die externe ondersteuning en zorgt voor de binding met andere RA-Professionals. TIC faciliteert onder andere de acquisitie van interim-werk, contracten en betalingen, vaktechniek, counseling, knelpunten fiscaal ondernemerschap, kwaliteitsopvolging, disputen en collectieve verzekeringen. Maar TIC maakt inmiddels met groot succes ook het gezamenlijk pitchen op opdrachten mogelijk. Hiervoor worden steeds aparte rechtsvormen opgericht.

Dozen schuiven
Op het gebied van bemiddeling bij het aantrekken van opdrachten heeft de markt voor RA-Professionals zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld. In vele gevallen raakten echter wezenlijke doelstellingen die  TIC voor ogen had toen zij deze nieuwe vorm van werken faciliteerde, wel heel erg op de achtergrond.

Vrijheid in gebondenheid
Onze basisgedachte was om RA-Professionals anders te laten werken. Niet alleen in loondienst. En niet langer alleen gericht op de controle op wat niet mag of niet goed is, maar juist op hoe het wel kan en moet. En daarbij groeien als professional, net als daarvoor in de accountantskantoren. Primair zelf ondernemen, maar wel met de faciliteiten en de marktpower die grote(re) organisaties kenmerkt. Een sterke merknaam, gezamenlijk pitchen op opdrachten, je doorontwikkelen als professional, gezamenlijk sterker staan bij disputen en de gebruikelijke schaalvoordelen, horen daar in onze ogen absoluut bij.

Specifieke marktplaats, minder bemiddelingskosten 
Als hulpmiddel bij de bemiddeling van opdrachten is de marktplaats RegisterRA opgezet. Alle RA’s of zij die daarvoor studeren, kunnen zich daar gratis inschrijven. Ze kunnen zelf kiezen of ze dit als TIC-Professional willen doen, met extra voordelen. In beide gevallen besparen ze op de bemiddelingskosten.

Samen pitchen
We verbinden RA-professionals, zodat ze gezamenlijk de markt kunnen benaderen. Zo ontstonden al TIC-FAS (transaction support) en TIC-Forensic (forensische accountancy). Binnenkort volgt nog TIC-Audit (audit services). Deze onderdelen pitchen op opdrachten. RA-Professionals uit de TIC-Community werken er aan mee. Zo worden hoge kwaliteit en volledige onafhankelijkheid gekoppeld aan een aanvaardbare prijs.

Bel of mail even als je meer wilt weten over de TIC Community.