1. U bevindt zich hier
  2. Arrow Info Professionals

Info Professionals

RegisterRA is een marktplaats voor de kennis van registeraccountants of van degenen die daarnaar op weg zijn of waren. We noemen ze RA-Professionals. De marktplaats is voor hen vrij toegankelijk net als voor opdrachtgevers. RA-Professionals aangesloten bij TIC genieten enkele voordelen.
 
RegisterRA is opgezet door de initiatiefnemers van The Independence Company (TIC), de grootste onafhankelijke community van (bijna) RA'S in Nederland. In 2008 vonden wij, enkele ex Big4 accountants, net als vele vakgenoten dat het roer om moest in de accountancy. Ook qua personeelsbeleid. Veel te veel ervaring en kennis werd weggegooid. ‘Up or out’ is veel te rigide!

Juist accountantskantoren hebben een flexibele schil hard nodig in de busy season. Ervaren zelfstandig werkende RA-Professionals kunnen dan prima meedraaien in de controleteams en waardevol bijdragen aan de kwaliteit van de controle. Buiten het seizoen zetten ze hun - gelukkig nog steeds- gerespecteerde opleiding en al hun ervaring in voor andere opdrachtgevers. Ook een prima manier om niet beroepsblind te worden overigens. Vele collega's hebben we zo begeleid van een audit-focus naar een audit-related focus, passend bij de vraag in de markt.
 
Anders werken, maar je wel blijven ontwikkelen
Wij geloven in een model waarbij hoogwaardige professionals zoals jij zelf bepalen wat ze doen, met wie, waar en wanneer. Je bent je eigen baas en een actieve ondernemer, met alles wat daarbij hoort. Daarnaast moet je je ook nog blijven ontwikkelen als professional. En dat valt vaak niet mee, juist omdat je het allemaal alleen moet doen.

Samen sterker
Sommige zaken kun je nu eenmaal veel beter samen regelen. Eigenlijk een noodzaak. TIC biedt zelfstandige RA-Professionals daarom ondersteuning. Wij helpen bij de acquisitie van opdrachten, contracten en betalingen, vaktechniek, counseling, fiscaal ondernemerschap, kwaliteitsopvolging en disputen, collectieve verzekeringen en nog veel meer. TIC is dus primair een serviceprovider en daardoor ook intermediair. Ter ondersteuning van de bemiddelingsfunctie in onze services hebben we het platvorm RegisterRA opgezet.

Efficiënte koppeling van vraag en aanbod
Wij merkten dat de matching tussen vraag en aanbod van jouw kennis veel efficiënter kan, waardoor hoge bemiddelingsfees kunnen vervallen.
Een marktplaats specifiek voor RA-Professionals schept uniformiteit in de basis. Op elk van de relevante gebieden kun je jouw specifieke kenmerken kwijt. Waar heb je gestudeerd, welke soorten klanten had je, wat was je hoogste functieniveau; je kunt het allemaal eenvoudig aangeven. En natuurlijk kunnen opdrachtgevers jou vervolgens ook gemakkelijk vinden. Ook de andere zaken zoals beschikbaarheid, tarieven, reisafstand en dergelijke hebben we zo praktisch mogelijke opgezet. Eén voorwaarde is er wel, je moet jouw gegevens wel actueel houden. Daar staan daarom ook penalty’s op. Kortom, RegisterRa is een hele waardevolle ondersteuning van jouw ondernemerschap.

Vanuit TIC gaan we contact opnemen met alle belangrijke opdrachtgevers, met vele daarvan deden we al zaken. Ook gaan we veel van jouw collega’s informeren over RegisterRA. Immers, hoe meer bezoekers, hoe belangrijker de marktplaats!
 
De belangrijkste voordelen in het kort:
  1. Inschrijven bij RegisterRA is gratis.
  2. RegisterRA gebruikt alle relevante eigenschappen van accountants, je bent zo gemakkelijk te vinden.
  3. Je bespaart ongeveer 15-25% procent op de bemiddelingskosten.
  4. Ondernemen via deze marktplaats laat zien dat je een echte zelfstandige ondernemer bent, ook aan de fiscus (Wet DBA).
  5. Word je TIC-professional dan zijn er nog meer voordelen. 
Gebruik andere diensten TIC 
Natuurlijk hopen we dat je door RegisterRa aanleiding vindt om ook andere services van TIC  te gebruiken. Immers, hoe groter de groep aangesloten RA-Professionals, hoe sterker we staan. We vormen dan een echte community van zelfstandige RA-Professionals, verbonden via TIC. 
 
TIC-Professional
Kies je voor de extra services van TIC dan betaal je een percentage dat behoort bij het pakket services dat je afneemt. Voor het basispakket van TIC vragen we een percentage van 5% over jouw omzet bij opdrachtgevers. TIC ondersteunt daarvoor alle basistaken. Ook is er voor 10% aansluit fee een zwaarder pakket, waarin je onder andere participeert in de kern van de TIC-Community.

Na aanmelding en een positief verlopen kennismakingsgesprek met TIC, wordt je een zogenaamde TIC-Professional. Je hebt dan voorrang op de site van RegisterRA. Immers, we kennen jou en jouw kwaliteiten. Ook kun je je anoniem inschrijven. TIC doet dan, eerst vrijblijvend, de eerste contacten. En vergeet niet: is er even geen werk of wil je even niet werken, dan zijn er dus ook geen kosten! 

Bel of mail als je meer wilt weten over het unieke concept van TIC.